5 smarta tips som kan spara dig pengar

Med små förändringar kan du spara dig en hel del pengar i det långa loppet. Idag är det vanligt med hög konsumtion och ibland kanske det inte tänks på vad allt kostar över en längre tid. En bra början som kommer att spara dig pengar är att göra en budget. Detta innebär givetvis att du först tar reda på var du gör av med pengar och därefter börja reglera budgeten. Detta kan låta tråkigt men sätter du upp detta som ett mål som du försöker klara av blir det en utmaning i sig. Dessutom kommer du att få mer energi att fortsätta processen när du ser att det finns mer pengar på bankkontot.

1. Tar vi exempelvis en sådan sak som att skydda din mobil med ett skal, kan detta spara dig en hel del pengar om olyckan skulle vara framme. Ett mobilskal kan vara avgörande för att hålla din mobil intakt och kan bespara dig onödiga extrautgifter. Ta gärna en titt på https://fyndiq.se/mobil-surfplattor/iphone-tillbehor/iphone-12-pro/skal/ om du behöver ett mobilskal till din mobil.

Andra ting som kan spara pengar

Utöver att göra en budget finns det en hel del andra tips på att spara pengar i vardagen som kan implementeras.

2. Har du exempelvis lån och krediter hos olika banker är ett smart tips att samla alla dessa lån till ett lån. Genom detta kommer du att sänka din ränta, vilket ger dig möjlighet att lägga undan mer pengar till sparande. Idag finns det även flertalet företag som kan hjälpa dig med detta och hitta den bank som erbjuder lägst ränta.

3. Att öppna ett sparkonto eller investera i fonder eller aktier kan också vara ett bra tips på sparande. Tänker du vara långsiktig med ditt sparande när det gäller aktier eller fonder med låg risk har det historiskt sätt alltid mynnat i en bra avkastning. Sedan finns det utdelningsaktier som till exempel betalar ut en summa pengar varje kvartal som du därefter kan återinvestera i aktien för att öka innehavet. Tilläggas ska att om du inte är långsiktig med ditt sparande i aktier samt fonder är det en stor risk. Dessutom bör du läsa på om bolaget och sätta dig in i hur aktier samt fonder funkar innan du går från tanke till handling i fråga om att investera i ett bolag.

4. Andra ting som kan generera mer pengar i plånboken är att göra matlådor. Du kan till exempel laga ett ordentligt lass med mat varje söndag som du portionerar ut i flertalet matlådor för den kommande veckan.

5. Se över vilka produkter du köper och fundera lite extra om det verkligen är någonting du kommer ha användning för. Det är dessutom bra att jämföra priser innan du går och handlar.

Städa smart med husmorstips

Du behöver inte köpa en massa rengöringsmedel för att göra rent hemma. Många av dessa medel är heller inte bra för miljön. Det går lika bra med ättika och bikarbonat och det blir precis lika rent ändå. Både ättika och bikarbonat är miljövänliga, billiga och de rengör effektivt. Redan på 1600-talet användes ättika i Sverige för rengöring och är ett av de mest kända husmorstipsen som fungerar. Ättika tar bort dålig lukt, kalkavlagringar, håller borta mögel, stoppar bakterier att växa i badrum och kök och det bästa är att ättika inte innehåller några som helst kemikalier.

Ättika och ättiksprit

Det som skiljer ättika och ättiksprit åt är koncentrationen, där ättiksprit innehåller 12 procent och ättika 24 procent. Det finns att köpa både och ute i butikerna, köper du ättika kan du själv spä ut den med vatten tills du fått den koncentration som passar dig. Häll gärna vätskan i olika sprayflaskor, lite mer koncentrerad för badrum och till andra smutsigare utrymmen. Ha även en sprayflaska till hands i köket, så du kan spraya och torka av direkt när du lagat mat och diskat upp efter dig.

Bort med dålig lukt

Ättika tar även bort dålig lukt som till exempel i kylskåpet. Blanda vatten, ättiksprit, lite diskmedel, torka av med en fuktig trasa, och vips så försvinner den dåliga lukten. Använd också ättika som rengör tvättmaskin ordentligt, då ska du hälla i ungefär 1 ½ deciliter ättika i tvättmedelsfacket. Låt den tomma maskinen gå på 60–90 grader och efter det är maskinen som ny. Har du tvätt som luktar lite unket kan du hälla använda ättika som sköljmedel och tvätten kommer lukta fräscht och gott efteråt.

Bikarbonat

En annan produkt som även den är miljövänlig och som du bör ha bland dina städmaterial är bikarbonat. Den tar bort dålig lukt och har någon spillt i soffan, sängen eller i någon annan möbel, häller du bara ut bikarbonaten på fläcken som luktar illa, låter det verka i drygt en timme och därefter dammsuger du upp bikarbonatet. Blir det stopp i avloppet fungerar även bikarbonat bra för det, häll i cirka en deciliter direkt i avloppet och låt det verka en stund, sedan kokar du några deciliter ättika och häller i det tillsammans med varmt vatten i avloppet. För alla som har katt och då givetvis en kattlåda där de små liven gör sina behov, fungerar bikarbonat perfekt. Varje gång du byter kattsand, häller du i lite bikarbonat och det motverkar den tråkiga lukt som kommer från katters urin och bajs.

Andra smarta husmorstips

Det är inte bara när du städar som du kan använda dig av bra husmorstips, det finns till exempel en hel del som du kan försöka laga själv på ett smidigt sätt. Det kan gälla om du har en trasig dragkedja som sitter på en annars perfekt jacka som är helt funktionsduglig. Försök gärna att fixa den själv innan du slänger jackan. Ofta är det släden som krånglar, den delen som fogar samman eller flyttar isär dragkedjan. Det här kan du ofta själv laga med hjälp av en liten tång, och du börjar med att öppna dragkedjan helt och hållet, släden ska bara hänga kvar i den ena delen. Ta tången och på bakre delen av släden som endast har ett hål, där trycker du till både från ovan- och undersidan, och förhoppningsvis fungerar dragkedjan igen.

Butiksförsäljning i butik och online

Den snabbast växande handeln i dag är e-handeln som numera omsätter mer än 100 miljarder kronor. Fler och fler företag inser att det är viktigt att kunna erbjuda sina kunder e-handel utöver försäljningen i butik. En webbshop är ett utmärkt komplement till företagsbutiken samt kan nå ut till en större marknad och fler kunder. En butik som är online och som kan erbjuda flera olika typer av service (mer än än endast försäljning) som exempelvis Click & Collect kan få stora fördelar jämfört med konkurrenterna. Med Click & Collect kan kunden reservera sin vara via webbshoppen för att sedan själv hämta upp beställningen i butiken. Detta är en omtyckt kundanpassad försäljning som garanterar kunden att varan finns i butiken när de kommer dit.

Rätt teknisk lösning och trygg betalning

Det är betydelsefullt för företag att välja de bästa tekniska lösningarna både i butik och för webbshoppen. Det gäller för ett företag att välja rätt plattform för webbshoppen, en användarvänlig och lättnavigerad sajt, bra och förståelig information, snabb och pålitlig frakt samt en bra returpolicy. Förutom detta är det viktigt att ett företag erbjuder sina kunder en trygg betallösning. Företaget Sitoos erbjuder professionell hjälp för företag genom att skräddarsy rätt lösning för ditt företag med minskade kostnader och ökad försäljning. Sitoos erbjuder bland annat företag en kassalösning med många bra och smidiga möjligheter, besök sitoos hemsida för mer information. Med Sitoos hjälp kommer ditt företag att kunna erbjuda kunder uppdaterad, säker och smidig service samt moderna betalningssätt som kommer att överträffa dina kunders förväntningar.

Nöjda kunder

För att kunna bli framgångsrik, både i butik och online, krävs nöjda kunder. Kundrecensioner online kan komma att påverka försäljningen positivt eller negativt både i webbshoppen samt butiken. Den kanske bästa marknadsföringen idag är bra och utmärkta kundutlåtanden och recensioner från nöjda kunder. Det är lika viktigt för ett företag att erbjuda förstklassigt bemötande och kundservice i butiken som i webbshoppen. Med internet och sociala media har kundernas utlåtanden blivit betydligt mer viktiga och relevanta än någonsin tidigare. Besökare till ditt företag, online eller fysiska butik, ska kunna erfara utmärkt service och gott bemötande. Detta kommer att inge det förtroende kunden behöver för att känna att här kan han eller hon handla tryggt och säkert.

Snabb och smidig service

Hur din butik fungerar för kunder kan påverka viljan att handla online. Personalens bemötande av kunderna är oerhört viktigt och det är bra att separera kassa med kundservice. Kunder tycker inte om att behöva vänta en halvtimme för att betala för en vara och kommer troligtvis att lägga produkten på en hylla och lämna affären. Dåligt intryck av en fysisk butik kommer inte inge kunder förtroende att handla i denna butiks webbshop. Snabb och uppdaterad kassaservice, bra personal och utmärkt kundservice är viktigt i en butik. Personalen i butik och webbshop bör vara service minded, särskilt om kunden är besvärlig. Det är också ett plus med personal i kundservice som dessutom kan tala engelska. Kör gärna en språktest vid anställningen för att försäkra dig om att de verkligen kan tala språket och inte bara har ett bra betyg i på pappret.

Ett bra råd är att starta upp din onlineförsäljning med professionell hjälp för att se till att ditt företag kan ge kunderna en bra kundupplevelse och goda referenser från start.

Corona gör att färre idrottar

Denna pandemi som skylls på Corona-viruset har drabbat oss alla på olika sätt. Ett sätt som det har påverkat folkhälsan på är att färre tränar regelbundet. Det kan bero på flera saker. Dels så är fler stillasittande i sitt arbete och det kan leda till att det är svårare att komma till träningen, dels så har gruppträning i stort sett försvunnit för att vi inte får träffa varandra. När vi inte har varit tillåtna att socialisera så har träningen blivit lidande på många sätt. Det kan lätt leda till skador som hälsporre bland annat och då måste man uppsöka en klinik som kan behandla hälsporre för att det ska bli bra. Har du drabbats av hälsporre så är det möjligt att läs mer här och se vad du kan göra för din skada.

Ta det lugnt i början

Det vanligaste när det kommer till idrottsskador är att folk börjar för snabbt och trappar upp för snabbt och det i sin tur leder till skador. Det viktigaste är att lyssna på kroppen och ge den tid till återhämtning. Hälsporre kan vara ett tecken på att du har börjat att springa alldeles för mycket på för kort tid och det är kroppen som inte hänger med. För att behandla hälsporre så kan du få inlägg som gör att dina skor passar dig bättre eller som stabiliserar ditt fotvalv. Många gånger är det fotvalvet som är problemet och att det antingen är för högt eller får lågt. Båda lägen kan leda till hälsporre. Är du dessutom överviktig och det är din grund till att börja träna så är det ännu viktigare att du tar det lugnt i början. Din vikt dubbleras flera gånger när du springer på grund av trycket när du sätter ner benet och har du då en hög vikt så kommer dina ben att ta stryk.

Följ gärna ett träningsschema för nybörjare om du aldrig har sprungit förr. Det är klassiskt att man tror att det är alldeles för lugnt och lätt men det är proffs som har utformat de flesta träningsschema så även om det känns allt för lätt så är det en smart idé att följa dessa scheman. Hur vet du då att det är hälsporre du har drabbats av? Det finns ju så många skador du kan drabbas av. Om du känner igen alla, eller i alla fall många, av symtomen här nedan så är det stor risk att det är just hälsporre.

  • 1. Det gör väldigt ont på morgonen när du ska ta dig upp ur sängen. Det är för att senan har dragit ihop sig under natten när den har varit kall.
  • 2. Det gör ont när du ska resa dig efter att ha suttit en längre stund, en så kallad startsmärta.
  • 3. Kramp i hålfoten.
  • 4. Det blir bättre när du har rört på dig ett tag men värre när du sätter eller lägger dig igen.
  • 5. Du får vilovärk efter att ha stått eller gått under en hel dag.

Så ska hemmet inredas 2021

När den mörka tiden nu börjar ta slut och våren är på väg, vill många börja inreda sitt hem med nya möbler, eller kanske bara med nya gardiner och kuddfodral i nya vackra färger och mönster. Det är precis lika viktigt att köpa nya kläder till våren, som att inreda hemmet.

Medelhavstrender

År 2021 är det Medelhavstrender och gula färger som gäller. Det kan kanske bero på samtiden att du inte kunnat resa som innan på grund av coronapandemin. På väggarna kan konst som är inspirerad av Matisse, med solgula, runda, levande former hängas. Vintageporslin hängs upp på väggarna och att inreda med keramik med mera som påminner om Capri, Positano och Provence är också inne. Det finns massor av inredningstips på inredningsshoppen.se, där du hittar allt från belysning till möbler av alla de slag.

Teddy och 1970-tal

När det gäller textil är den nya trenden burriga material i teddy. I år ska teddymaterial finnas på prydnadskuddar, mysplagg, fåtöljer med mera. Även 1970-talets design, färger och former kommer synas i hemmet. Fåtöljerna och sofforna ska helst vara runda, se lockande ut att sitta i och den rufsiga ryamattan är även den på plats under soffbordet igen. Furumöbler är också något som kommer tillbaka och det ska helst pyntas med keramik.

Allmoge och skandinaviskt

Under de senare åren har ett ökat intresse för second hand och vintage ökat och hemmen har inretts med allmoge och influenser av nationalromantik. Det ska nu vara handgjorda, hållbara, klassiker och i köket är tallrikshyllan tillbaka. Den nya trenden är avskalade hem med personlig stil. Du ska inte spara på en massa prylar som bara står framme och samlar damm. Nej, nu ska du bara ha något som betyder något speciellt för dig, något som sticker ut. Det finns många trevliga förslag att se på http://plazainterior.se/category/inredning/ och även om du inte tänkt köpa något för tillfället finner du där förslag som du kan notera för att köpa vid ett senare tillfälle.

Färger och träslag

De nya inredningsfärgerna ska vara naturvitt, sandbeiget blandat med brunt och gråbeiget. Blanda gärna mörka motsatser till de ljusa naturmaterialen i trä, det ger ett hemtrevligt och naturligt intryck i hemmet. Furu som inte funnits på flera decennier, kommer nu tillbaka. Andra träslag ska helst vara ljusa och nordiska. Det här med att betsa ljusa träslag till mörkare toner är även det på modet. På auktioner runt om i landet säljs mycket trämöbler av björkrot eller teak. Dessa material kommer troligtvis bli en av de stora trenderna under 2021.

När det gäller färger kommer de klassiska blåa nyanserna fortfarande vara aktuella, och de jordnära nyanserna kan mycket väl ha kommit för att stanna kvar i många år. Det blir även modernt att ha personliga färgskalor som sticker ut.

Sovrum

Om du ska inreda ett nytt sovrum, finns det lite tips du bör tänka på. Var sängen ska placeras är en sak, och det är inte det bästa att ställa den mot ett fönster. Sängen bör heller inte stå mot en yttervägg, eftersom det kan bli kallt på vintern och de flesta vill helst se dörren. Bra ljus är viktigt i ett sovrum, både en dämpad belysning och bra ljus vid sängborden om du vill ligga och läsa. Bädda gärna med flera färger och att ha en sängkappa, ett sängöverkast och massor med sköna kuddar är aldrig fel.

Teknik som underlättar vid fönsterputs

Mina fönster var riktigt smutsiga och jag kände mig omotiverad att städa. Det svåraste som finns är att fönster inte blir rena, ofta blir det kvar smuts och sedan efter en regnskur så blir de minst lika smutsiga igen. Men så köpte jag Aftonbladet och läste en artikel om hur man städar och gör rent ett fönster. Under läsningens gång så kände jag mig laddad inför fönsterputsningen.

Handel utav städredskap

Innan jag började putsa mina fönster så kikade jag efter fönsterputs och andra produkter men konstaterade att det fanns inget medel i förrådet och det fanns ingen spann heller eftersom min morsa ville ha en spann till att plocka bär i. Jag cyklade till Ica och kikade lite efter redskap men fann inget. Jag fick cykla till nästa affär, Elgiganten, som sålde innovativa produkter inom allt mellan himmel och jord från datorer, till städmaskiner från märket Kärcher. Jag fastnade för en fönsterputsmaskin och inhandlade även fönsterputsmedel och en röd spann. I samband med köpet fick man även en cd-skiva som man kunde lyssna på och dansa till medan man städade.

Förberedelser inför städet

Väl hemma började jag lyssna på cd-skivan från dansbandet Vikingarna och så började jag att förbereda städningen. Fyllde spannen med vatten, öppnade kartongen och läste instruktionsboken som följde med fönsterputsmaskinen från Kärcher. Fyllde maskinen med vatten och fönsterputs. Dansade med maskinen till det ena fönstret och gjorde ett försök att rengöra fönstret från 15 cm smuts och misslyckades kapitalt. Smutsen vägrade lämna fönstret trots putsmedel och en splitterny maskin. Jag skakade på huvudet och gick till datorn och googlade på att “ta hjälp med fönsterputs“. Jag hamnade på Hemfrids hemsida som sålde tjänster och gav råd till hur man skulle städa hemmet.

Lite om företaget Hemfrid och deras tjänster

Företaget Hemfrid är en av de ledande aktörerna i Sverige och säljer tjänster inom hemmet, allt från städning inomhus till trädgårdsskötsel. De har även tjänster inom vardagsomsorg, främst riktad mot äldre men även för killar i 40-årsåldern som misslyckas med att putsa fönster. Jag bokade en tid och dagen efter fick jag hjälp med att putsa fönster.

Se hur proffs städar

Tjejen som kom från Hemfrid hette Gabriella och hon lyckades med det som jag misslyckades med – att få bort smutsen från fönstret. Då och då tyckte hon att vi skulle dansa mellan städandet.

Hon visade hur man skulle göra när det gäller att dammsuga på rätt sätt och man fick även konsultation på olika medel och på hur man använder Kärchers fönsterputsmaskin till fönsterputsningen. Blev något snopen när jag insåg att man skulle starta maskinen, det var det som gjorde att jag misslyckades första gången.

Vad blev resultatet?

Efter att Gabriella och jag städat färdigt mellan danserna så fick jag se resultatet, fönster som var rena och som glänste i solskenet. Inte ett enda dammkorn fanns kvar. Jag njöt av ett lyckat resultat och även av att finna kärleken i mitt liv. Ser redan fram emot att få träffa Gabriella nästa gång, fast då är det över en fika på stan.

Trender inom handeln det senaste året

De senaste åren har den svenska handeln varit i stor förändring. Det digitala samhället har förändrat kundbeteenden vilket ställer nya krav på retailers. Begreppet “butiksdöden” syftar på de butiker som inte klarar av skiftet från en minskad butikshandel till en ökad e-handel. I början av 2020 kom dessutom coronakrisen vilket innebar ytterligare en utmaning för en bransch som redan var ekonomiskt pressad. Detta har dock gett upphov till en rad olika trender inom handeln. Med hjälp av dessa trender ska affärerna överleva butiksdöden och coronakrisen. Här kan du läsa mer om tre av dessa trender.

Sömlös handel

De senaste åren har e-handeln ökat stort och tar försäljningsandelar från de fysiska butikerna. En av de starkaste trenderna inom handeln just nu kallas för sömlös handel. Det är ett begrepp som betyder att en retailer både erbjuder en digital och en fysisk butik. Dessa bedrivs tillsammans på ett “sömlöst” sätt. Detta kan exempelvis vara ett en kund beställer online, men hämtar upp varan i butik. Denna “click and collect”-trend har funnits under lång tid, men det är först det senaste året som den verkligen tagit fart i Sverige. Detta är ett bra sätt att behålla kundkontakten i den digitala eran. Det kan även vara tvärtom att beställningen sker i butik, men produkten blir hemkörd eller att man hämtar upp den senare. Med andra ord handlar det om att digitalisera butiken genom att ta det digitala in i butiken. Om kunden inte hittar sin storlek i butik kan hen lägga en beställning och få den hemkörd vid ett senare tillfälle.

Trenden med denna kombination av fysisk och digital butik blev särskilt påtaglig det senaste året i samband med coronakrisen då allt fler konsumenter valde att genomföra sina köp hemifrån. Många butiker såg krisen som en möjlighet att göra den nödvändiga omställningen till sömlös handel. Tack vare smarta kassasystem, även kallade POS Point of Sale, som sitoo.com/retail-pos kunde butiker enklare genomföra detta skifte. Kassasystemet är navet hos många retailers och tack vare de tekniska framstegen de senaste åren finns det idag avancerade POS som gör det möjligt att enkelt skapa en sömlös handel. Sitoo erbjuder nu även mobila och molnbaserade kassasystem, så kallade mPOS. Detta har gjort det möjligt att smidigare ta emot pengar och hantera transaktioner, hantera lager, analysera kundbeteenden, generera försäljningsrapporter, skicka digitala kvitton, samla in kundinformation och mycket mer.

Branschglidning

Enligt Elisabet Elmsäter Vegsö, näringspolitisk expert på Branschorganisationen Svensk Handel, är det allt fler retailers som breddar sin verksamhet. En tydlig trend är branschglidningen som innebär att butiker kompletterar sin verksamhet med en annan för att driva flöden. Det kan exempelvis handla om en klädesbutik som även erbjuder yoga eller en bokhandel som även bedriver ett kafé. Detta ger kunderna det lilla extra vilket gör det värt att gå till just den butiken.

Utökad service & tjänster

Ytterligare en trend inom handeln är att erbjuda kunderna något som de inte kan få när de handlar på nätet. Det handlar i första hand om ett bredare utbud av tjänster och service. Det kan exempelvis vara en klädesbutik som erbjuder att sy upp eller sy in plagg gratis om de handlas i butik.

Grilla med stil i sommar

Att grilla är en traditionell aktivitet som många njuter av sommartid. Att lyckas med sin grillning kräver både rätt utrustning och rätt kunskap, för än så länge finns det ingen artificiell intelligent grill som kan grilla åt oss.

Årets första grillning är en mycket uppskattad aktivitet hos de flesta svenskar efter den långa och mörka vintern. Därför börjas det ofta sneglas på grillar och olika redskap för grillning redan under våren. Butiker börjar gärna annonsera om sina grillprodukter och redskap så fort vårsolen tittar fram och har man tur kan man börja grilla redan tidigt på våren. Det finns flera sätt att grilla på och de flesta har sin egen favoritgrill. I framtiden kommer det säkert uppfinnas en SMART grill, men än så länge får vi grilla på egen hand.

Grillar, verktyg och tillbehör

Är du på jakt efter en ny grill har du många olika typer av grillar att välja på, beroende på vad din stil, dina behov och dina möjligheter är när det gäller grillning. Hos https://bluegaz.se/ finns det mesta du behöver för att få till en riktigt bra grillning. De har gasolgrillar, kolgrillar och elgrillar av olika modeller, samt tillbehören som behövs.

När du ska välja tillbehör till din grill beror det självklart på vilken grill du har. Elgrillen kräver nästan inga tillbehör alls, medan kolgrillen behöver kol och tändvätska. Gasolgrillen kräver gasol och gärna ett bra överdrag för att skydda den mot regn. Hur många tillbehör du vill ha för din grillning är upp till dig, men du klarar dig bra med det ovanstående samt en bra rengöringsborste för grillgallret, grillspade, gaffel och tång, smarta grillhalster och spett.

Vilken grill passar när?

En gasolgrill passar dig som enkelt vill kunna tända på din grill utan att behöva ta hänsyn till en kolbädd, aska och farliga lågor. En gasolgrill är enkel att hantera och relativt säker att använda. Den har ofta stora utrymmen som gör det lättare att grilla mycket på samma gång och på olika temperaturer. Tack vare det kan alla ingredienser bli färdiga samtidigt. När du är klar med grillningen är det bara att stänga av grillen.

Kolgrillen är det traditionella sättet att grilla och många föredrar att grilla över äkta lågor. Dock kräver det lite mer av den som grillar och säkerheten måste alltid prioriteras. Man kan inte grilla med kolgrillar på balkonger eller på platser där det finns stor risk för brand. Röken och askan från kolgrillar är också en fara för allmänheten.

För den som utför grillningen är det viktigt att underhålla en bra kolbädd som inte riskerar att maten fattar eld eller att den inte tillagas med tillräckligt hög värme. Många anser att mat som grillats med kolgrill smakar bäst jämfört med andra grillar.

Att använda en elgrill går bra att göra nästan var som helst. Eftersom elgrillen varken har lågor, rök eller några andra farliga faktorer som kan påverka omgivningen passar elgrillen för barnfamiljer eller för den som gillar enkelheten med elgrillen. Den är perfekt för balkongen då den är väldigt liten till skillnad från gasolgrillen.

Och vem vet, en vacker dag kanske det finns en app eller artificiell intelligens som sköter all grillning åt oss, men än så länge får vi grilla själva – med allt vad det innebär.

Trendiga mobilaccessoarer

Människan blir allt mer digital och vi blir allt mer beroende av vår nya teknik.

Något tekniskt de flesta av oss idag inte kan leva utan är mobiltelefoner.

Mobiltelefoner kom från början till för att vi trådlöst skulle kunna ha med oss telefonen var vi än befinner oss, för att kunna hålla kontakten när det behövs.

Men idag kan vi göra betydligt mycket mer med våra mobiler och det gör oss också mer beroende av denna pryl.

Ju mer tekniken går framåt, ju mer blir vi beroende av de tekniska prylarna.

En mobiltelefon som en gång i tiden endast gick att använda till samtal, kan man idag använda till det mesta. Med dagens mobiltelefoner kan vi ringa samtal, skicka meddelanden, ta bilder, surfa på nätet, spela spel, skriva anteckningar, navigera och mycket annat i en och samma manick.

Detta gör att vi är väldigt beroende av våra telefoner och att marknaden växer för var dag som går.

Desto mer teknologin går framåt, desto dyrare och ömtåligare blir också våra mobiler, som vi inte kan få nog av. Det gäller att ta hand om sin manick för att kunna använda den så länge som möjligt, i alla fall tills man tröttnar och det blir dags för en ny. För att kunna skydda våra mobiler och kunna använda dem maximalt finns det idag en hel del mobilaccessoarer på marknaden. För att kunna hitta det som passar just din mobil, Läs mer här och kolla igenom urvalet av accessoarer som finns tillgängligt.

Att välja mobilaccessoar

För att både underlätta användningen av mobiltelefoner och för att skydda dem, finns det en del olika mobilaccessoarer ute på marknaden.

Man kan välja att skydda dem genom olika skydd och skal, vissa av dem är till och med multifunktionella. Det finns skal som skyddar telefonen och som kan användas som ett extra batteri när det blir dags att ladda mobilen. Och det finns även skal som går att använda som både plånbok och mobil, där det finns plats för sedlar och kort. Dessa typer av multifunktionella accessoarer underlättar vardagen för många.

Men på senare tid har det utvecklats produkter som underlättar vardagen och användningen av mobiler ännu mer.

En av dessa fantastiska produkter är smartwatch/Apple watch! En smartwatch är en klocka som kopplas till mobilen och genom denna klocka kan du se vad som händer i mobilen. Man kan se och styra samtal, SMS och många andra appar. Med en smartwatch behöver du inte ha mobilen tillgänglig eller i handen hela tiden för att kunna se dina händelser längre. Detta är en väldigt smidig accessoar som underlättar dagarna för många.

En annan väldigt fiffig accessoar som också har underlättat användningen av mobiltelefonen under den senaste tiden är trådlösa hörlurar. Genom att använda oss av trådlösa hörlurar slipper vi trassel och krångel med sladdar och det blir lättare att röra sig fritt under ett samtal.

Detta är perfekt för någon som tränar eller för den som pratar i telefon i hemmet samtidigt som man gör andra sysslor.

Artificiell intelligens och robotar i framtidens hem

Det är med skräckblandad förtjusning som många följer de framsteg som görs inom robotindustrin och hur artificiell intelligens sakta men säkert överträffar fler och fler förväntningar. De allra flesta har sett många av de skräckexempel som Hollywood gärna visar där maskinerna till slut blir smartare och mer kapabla än människor och därför tar över. Men faktum är att det är någonting som forskare anser är en väldigt tveksam länk i kedjan av utveckling.

Lär av sig själv

Under 2019 så har forskare lyckats få en robothand att lösa en Rubiks kub. Uppdraget i sig är ingen större bedrift, det har många robotar klarat av tidigare. Men skillnaden är att i de fallen så har robotarna varit förprogrammerade för specifikt den uppgiften. Denna robothand lärde sig själv att lösa kuben även under olika omständigheter som kan dyka upp längs vägen. Enkelt förklarat skulle man kunna säga att forskarna som arbetade med handen gav den uppgifter och för varje gång den klarade av en uppgift så höjdes successivt svårighetsgraden och olika utmaningar presenterades för roboten.

Forskarna bakom projektet säger att om roboten skulle ha gjort allt detta rent fysiskt så hade det tagit en väldigt lång tid så därför lät de roboten “träna” i en virtuell värld istället och den fick sedan göra slutprovet fysiskt. Det visade sig då att robothanden inte bara kunde lösa kuben utan även hantera olika oförutsägbara saker som hände under tiden, till exempel att någon petade på kuben med olika föremål eller att de tejpade ihop fingrar för den.

Finansieringen

Detta är dock projekt som kostar enorma summor pengar och företag satsar miljonbelopp på att utveckla sin teknologi. Den som vinner “utvecklingsracet” kommer utan tvekan att kunna hämta hem stora vinster. Men redan nu kan de tjäna mycket pengar på att effektivisera vissa uppgifter som finns på exempelvis fabriker.

Men det kostar som sagt mycket pengar att utföra detta arbete och det är nog ingen som kan finansiera allt detta utan att ta ett lån. Låter detta intressant och du vill slå dig in på marknaden och försöka konkurrera med de stora företagen så läs mer om privatlån hos lendify.se för att få reda på vad för ekonomiska möjligheter som finns för just dig.

Framtidens hem

Att en robothand lyckades lära sig nya saker helt på egen hand är en väldigt stor del i utvecklingen framåt för att kunna skapa robotar för hemmet. Detta är någonting som ligger en bra bit in i framtiden men det är otvivelaktigt ditåt utvecklingen är på väg. I ett hem kan det plötsligt dyka upp nya saker som robotar måste anpassa sig till om de ska kunna fungera effektivt och därför måste forskarna “lära” robotarna att lösa uppgifter på egen hand och själva lista ut bästa sättet att göra det på.

Definitionen av ett liv

En diskussion som ständigt dyker upp i sammanhanget med robotar som blir allt mer intelligenta är: Vid vilken punkt måste vi börja betrakta en robot som ett liv?

Det är en fråga som det inte finns något klart enkelt svar på och många måste enas om vad som faktiskt är ett liv. Vissa menar på att det krävs en viss biologisk faktor medan andra hävdar att det är självmedvetenheten som styr.

Det är en diskussion som måste tas hänsyn till i framtiden, men vi är inte riktigt där ännu så framtiden får utvisa vad som sker i denna debatt.

download mms video redwap3.com king xnxx
romatic sex videos pinkpix.net sex videos of indian college girl
nude indian teen girls hindi6.pro tiktok tamil
ww89com anybunny.tv malayam blue film
bf bilu film apacams.com stepmomxnxx
hot padma lakshmi onlyindianporn2.com bengali blue film
kannada xxx photos freeindianporn3.com hot aunties navel show in saree images
tamilnudesex tubepatrol.porn aishwarya rai sexy hot images
xnxx south indian sex kashtanka.mobi aunty armpit
chines sex video youjizz.sex hot sex prfect girl
desi hard sex bananocams.com hot indian nude girls
phoneroteca com hotmoza.tv pranitha subhash sex
hd mp4 mania originalhindiporn.mobi delhi housewife sex
teacher fucked pornozavr.net sleepwalking porn
karnataka sex kannada onlyindianporn2.com www.anyporn.com