Ett år har gått sen jag klev på uppdraget som VD. Och vad det har hänt grejer!

Startupbolagen som tillhör vår företagsinkubator BizMaker har imponerat! Bara i år har de dragit in 53 miljoner kronor i kapital och skapat 29 nya arbetstillfällen i Västernorrland. Det gör oss stolta!
Jag vill även passa på att ge en stor eloge till våra affärsrådgivare. Dagligen utmanar de, ställer krav, stöttar och pushar dessa entreprenörer, för att ge dom bästa möjliga förutsättningar att lyckas med sina företagsresor.

Det är verkligen en lyx att dagligen få träffa människor och företag som vill få sina drömmar att bli verklighet. Det är ett fantastiskt inspirerande uppdrag jag har tagit mig an!

En lyckad satsning…
Vi tror att det är när människor möts som samarbeten uppstår och idéer kläcks. Ett lyckat exempel är vårt samarbete med SCA och IBM. I programmet Forest Business Accelerator korsbefruktar vi skog med IT och entreprenörskap där vi i början av året bjöd in Sveriges vassaste skogliga startups att delta. Resultatet blev väldigt lyckat för de sju startups som valdes ut att delta i programmet. Därför kör vi en ny omgång 2018!

Regional idétävling…
Vi vill ju dessutom skapa möjligheter för andra som har smarta idéer. Därför anordnar vi tävlingen jagharenide.nu där alla som har en affärsidé kan delta. I år fick vi in 95 tävlingsbidrag från hela Västernorrland där flera av idéerna har god potential att utvecklas till något riktigt stort.

Experter tar sig an företagsutmaningar…
Vi har även kopplat ihop näringslivet med akademin genom vårt samverkansprojekt Business Innovation Day. Forskare från Mittuniversitetet och affärsrådgivare från BizMaker fick ta sig an företagsutmaningar från näringslivet, där svåra utmaningar blev till spännande affärsmöjligheter.

Teknikintresset ökar…
Under 2017 har vi också startat upp vårt prototyplab Tvätteriet. Här finns det bland annat 3D-skrivare, VR-utrustning, laserskärare och mycket mer. Vi har även duktiga tekniker på plats som hjälper till. Detta år har vi introducerat 260 unga tjejer för teknik genom våra aktiviteter som anordnats på Tvätteriet. En mycket viktig fråga då vi vet att industrin, universitetet och IT-branschen ropar efter fler tjejer inom de tekniska yrkena och utbildningarna.

Mycket har hänt och vi ser fram emot ett lika händelserikt 2018. Men nu ska jag och mina medarbetare ta en välförtjänt julledighet. Den 8 januari är vi tillbaka för att dra igång det nya året med fler spännande projekt, program och aktiviteter.

God jul och gott nytt år önskar Eva med personal

Bilder